Огляд WWE Friday Night SmackDown 05.01.2024

Кевін Оуенс та Сантос Ескобар визначать сьогодні переможця турніру на тайтл-шот за чемпіонство США, а Роман Рейнс дізнається ім'я наступного претендента на свої титули. Також на шоу Іо Скай захищатиме чемпіонський титул від Мічин. Зустрічаємо перший ефір SmackDown у 2024 році під назвою New Year's Revolution. З вами безіменний автор оглядів на PWNews! Починається прямий ефір SmackDown із того, як на паркування під'їжджає чорний позашляховик і з нього виходять Роман Райнс із Полом Хейманом. Кайла Бракстон зупиняє Романа і запитує його про коментарі Рока на Raw. Роман сміється з неї і йде. Хейман дивиться на Кайлу, посміхається і теж іде.

Кевін Оуенс VS Сантос Ескобар
(фінал турніру на тайтл-шот чемпіонства США)

Круз дель Торо та Хуакін Уайлд одразу після удару в гонг нападають на Гарзу та Каррільо, які супроводжували Ескобара до рингу та стояли біля коментаторського столу. Ескобар в шоці з такого початку, а Кевін Оуенс вирішив не марнувати часу, і відразу ж пробив його суперкіком, а потім зробив кеннонбол в кутку рингу і поліз на канати для фрог сплешу. Є утримання, але Ескобар в останній момент виривається. Логан Пол, до речі, сидить за коментаторським столом і посміхається на весь рот від такого доброго початку матчу. Ескобар після рекламної паузи відповідає некбрейкером у центрі рингу та акцентує всі свої удари на зламану руку канадця. Ескобар б'є коліном у голову, а після хурікерану та суісайд дайв за межі рингу. Він продовжує бити Оуенса по травмованій руці, але Кевін відповідає серією хедбатів. Після рекламної паузи Кевін знову поліз на канати для фросгплешу, але Ескобар цього разу виставив коліна та заблокував удар. Сантос провів свою комбінацію з виходом на утримання, але тепер Оуенс уже вирвався в останній момент. З другої спроби Оуенсу вдається зробити ролінг сентон із канатів. Він швидко виходить на утримання і знову нірфол. Рестлери обмінюються суперкіками, але Оуенс потрапляє чітко в ціль, а потім робить пауербомбу та станнер. Утримання є перемога! Кевін Оуенс перемагає у турнірі на чемпіонство США.

Переможець: Кевін Оуенс
Після матчу Логан Пол взяв мікрофон та привітав Оуенса з можливістю зустрітися на рингу проти найкращого чемпіона США в історії. Пол запитує, чи є сенс канадцю претендувати на титул чемпіона США, продовжуючи глузувати з Оуенса, але у відповідь несподівано отримує хук з правої і вирушає в нокдаун. Підлога тримається за щелепу, а Оуенс задумливо дивиться на нього в очікуванні Royal Rumble, де він зможе реалізувати свій тайтл-шот.
Ми вирушаємо за лаштунки та бачимо Логана Пола з пакетом льоду біля ока. Кеті Келлі хоче поговорити з ним про пропущений удар від Оуенса, але Остін Тіорі і Грейсон Уоллер втручаються в розмову, захищаючи Пола в цій ситуації. Поруч з'являється Камреон Граймс і починає глузувати з чемпіона США, внаслідок чого починається бійка, проте працівники WWE зупиняють їх. На ринг виходять Боббі Лешлі та Street Profits. Лешлі вітає нас у прямому ефірі та розповідає, яким незвичайним для нього був минулий рік. Лешлі каже, що 2023 рік був для нього найважчим роком у WWE. Не тому, що він не доклав потрібних зусиль, а тому, що робота, яку він зробив, не дала бажаних результатів. Але головною подією 2023 стало об'єднання з двома найбільшими суперзірками і найбільшою командою в WWE - Street Profits. Форд бере мікрофон і каже, що вони мають намір повною мірою скористатися кожною можливістю, коли справа дійде до чемпіонських титулів. Доукінз теж вважає, що пройшло багато часу з того часу, як вони востаннє володіли командними титулами, і це настав час змінити. Лешлі каже, що його мета - знову стати всемогутнім, і він зробить це, додавши себе до Royal Rumble матчу на Royal Rumble 2024. Після цих слів раптово гасне світло. На великому екрані ми бачимо відеозвернення від Керріона Кросса та Скарлет, які кажуть: «Кінець настав». Вони з'являються на рампі разом із Полом Еллерінгом, а на рингу Автори Болі нападають на Боббі Лешлі та Street Profits. Керріон Крос підключається до бійки і наказує Авторам Болі підняти Форда та Доукінза на командний фініш, поки він побиває Боббі Лешлі. За підсумками вони забивають Лешлі та його компанію, вирушаючи назад на рампу святкувати перемогу у цій бійці.

Іо Скай VS Мічин
(матч за жіночий титул WWE)

Чемпіонка з особливою спритністю йде від усіх ударів Мічин на початку матчу. Скай все-таки припускається помилки і виходить у ринг-сайд, де її накриває Мічин після суісайд дайва. Повернувшись в ефір після рекламної паузи, бачимо, як Мічин продовжує рухатися до перемоги. Вона пробиває чемпіонку біг бутом, а потім робить суплекс і виходить на утримання, але це не дає їй перемоги. Скай робить німецький суплекс прямо на апроні рингу, а слідом за спрингбоардом дропкік і мунсолт з канатів, але Мічин виставляє коліна. Вона знову проводить суплекс і виходить на утримання, але знову нірфол. Мічин зненацька проводить Styles Clash з другого каната і виходить на утримання, проте Скай дивом дотягується до канатів. Вона атакує Скай суісайд дайвом за межі рингу, але Йо реверсує і б'є її Метеорою біля барикад. Після повернення на ринг Іо Скай проводить мунсолт з канатів та забирає перемогу, зберігаючи свій чемпіонський титул.

Переможець: Іо Скай
За лаштунками Кевін Патрік запитує Хеймана, що він може сказати щодо виклику Рока на Raw? Хейман каже, що Рок згадав ім'я Романа Рейнса, тому що йому хочеться зайняти його місце на чолі столу. Але щоб сісти на чолі столу, тебе повинні запросити на важливу вечерю, а Рок не був запрошений і ніколи не буде. Оскільки Рок такий самий, як решта, він шукає найкоротший шлях, щоб увірватися в хедлайн. У цьому світі є лише два способи потрапити до заголовків. Перший – зустрічатися з Тейлор Свіфт, а другий – викликати на матч Романа Рейнса. Хейман згадує, як Роман перемагає у матчі та виходить Джон Сіна. Він перемагає у матчі та виходить Брок Леснар. Він перемагає Коді Роудса, а Коді все ще говорить про завершення своєї історії. СМ Панк повертається до WWE через 10 років. Він вітає повернення Панка, і Панк каже, що він хлопець із банди Хеймана, і це правда. Але він перетворився з кращого друга на адвоката і з адвоката на мудреця. І сьогодні ввечері Ренді Ортон, ЛА Найт та Ей Джей Стайлз боротимуться за можливість битися з Романом Рейнсом на Royal Rumble. І все це для того, щоб цю людину розгромили і знищили на Royal Rumble так само, як той, хто виграє Royal Rumble, буде знищений на WrestleMania. Тому що на цій планеті немає жодної людини, яка могла б перемогти Романа Рейнса. Іо Скай за лаштунками зустрічає Damage CTRL. Вони всі святкують її титульний захист, а Іо каже, що її епоха ніколи не закінчиться. Бейлі каже, що її план теж ніколи не закінчиться, і це перемога Воїнів Кабукі у матчі за командні титули. Дакота Кай вірить, що Бейлі виграє Royal Rumble і теж стане чемпіонкою на Рестлманії, але їхню фантазію перериває Бьянка Белейр. Вона вітає Іо з перемогою та каже, що прийшла сюди не битися. Вона заявляє, що Бейлі не виграє Royal Rumble, тому що вона також братиме участь у цьому матчі. Вона обіцяє викинути Бейлі через третій канат і забрати собі перемогу в Рамблі вдруге, а на Рестлманії вона забере титул у Скай, і її епоха закінчиться. Іо після цього щось говорить Дакоте японською. Дакота дивиться на Бейлі та каже, що Іо Скай, як лідер Damage CTRL, дала їй команду розібратися з Б'янкою Белейр.

Бутч і Тайлер Бейт VS Претті Дедлі

Бутч знайшов собі командного партнера від імені Тайлера Бейта для цього матчу. Він якраз і розпочав матч проти Кіта Вілсона. Йому вдалося здивувати суперника своєю технікою, після чого випустив на ринг Бутча. Колишні чемпіони NXT UK добре виявили себе в команді. Бутч та Бейт накрили суперників атаками за межі рингу, а ми пішли на рекламну перерву. Після повернення в ефір Бутч отримав біг-бут в обличчя від Елтона Принца, але йому вдалося швидко відповісти суплексом. Бейт підключається до бійки та розкидає суперників потужними прийомами. Він розкручує Кіта на плечах, а потім б'є його інцигірі. Бутч у зв'язці з Бейтом робить командну атаку, але Принц останнім часом зриває утримання. Наприкінці матчу Бейту та Бутчу вдалося зробити подвійний Tyler Driver 97 для перемоги.

Переможці: Тайлер Бейт та Бутч
Нік Алдіс вітає у себе в кабінеті Ашанте Адоніса. Він каже Алдісу, що йому нелегко, і він не знає, де його місце, але він не хоче, щоб Алдіс шкодував його. Він голодний, і йому потрібна можливість. Алдіс каже, що він не збирається шкодувати його, тому що він вірив у нього з самого початку. Він каже Адонісу, що він має кілька ідей, які, як він думає, йому буде цікаво почути.

ЕйДжей Стайлз VS ЛА Найт VS Ренді Ортон

Усі троє рестлерів починають розмінюватися панчами у центрі рингу. Найт атакує Стайлза клоузлайном, а потім викидає його за межі рингу. Найт переходить на Ренді Ортона, забиваючи його обличчям у коментаторський стіл, а потім б'є ще й Стайлза. Ортон все-таки робить кожному бекбрейкера в коментаторський стіл, але слідом трапляється і сам на атаку Стайлза. Після повернення на ринг Стайлз робить вихід на Phenomenal Forearm, але Ортон реверсує атаку і робить vintage DDT з канатів. Ортон робить вихід на RKO, але Ла Найт вистачає його за ногу і витягає в ринг-сайд, щоб кинути в сталеві сходи.
Після рекламної паузи Найт намагався згорнути Стайлза, але це не дало йому успіхів. Найт повірив у себе і самостійно розібрався з Ортоном, але слідом попався і на його атаку. Ренді робить вихід на RKO, проте Найт реверсує та робить BFT. Стайлз в останній момент кидається до них, але замість того, щоб зірвати утримання, він вистачає рефері за руку і не дає йому зробити третій відлік. Найт і Стайлз влаштовує розмін панчами в центр рингу, який Стайлз переводить у Пеле Кік. Стайлз робить спрінгбоард 450 сплеш і виходить на утримання, але Ла Найт знову виривається в останній момент. Він готується зробити Styles Clash, але Ренді Ортон не дає йому це зробити. Стайлз робить Phenomenal Forearm, але Ортон все це реверсує у RKO! Фантастика! Він виходить на утримання, але тепер уже ЛА Найт тягне рефері до ринг-сайду і не дає йому почати відлік. Після цього на арені звучить музична тема Романа Рейнса. Він рухається до рингу та дає команду своїм хлопцям влаштувати хаос на рингу. Соло та Усо хапають сходинки та б'ють Ренді Ортона з ЛА Найтом, а Роман Рейнс знищує ЕйДжей Стайлза у центрі рингу. Вождь проводить супермен панч Найту, а потім добиває його гарпуном. Усо закидає Ренді Ортона на ринг, щоб він теж отримав гарпун Вождя. Соло робить з ним спільну комбінацію, пробиваючи Ортона Самнаським Спайком у момент, коли Роман Рейнс атакує його гарпуном.

Переможець: матч без результату
Нік Алдіс дивився за цим у ринг-сайді і в самому кінці підійшов до Полу Хеймана, щоб привітати його з тим, що Роман Рейнс захищатиме на Royal Rumble свої титули в чотиристоронньому матчі проти Найта, Ортона і Стайлза.